Laat ik me even voorstellen: Ik ben Karolina Wolvekamp, de ontwerpster en maakster van de vilten tassen van Handmade by KARO. Door familie en vrienden word ik Karo genoemd, wat ik zo’n leuke naam vind, dat ik hem voor mijn bedrijf gebruik.

Vooral het handgemaakte & customized maken van mijn tassen vind ik leuk: Geen tas is hetzelfde én elke keer het plezier om er weer iets bijzonders van te maken. Wetende dat de tas vaak dagelijks gebruikt gaat worden en zowel praktisch als mooi moet zijn.

Ik ben er mee begonnen, omdat ik een vilten tas zo mooi vind. Maar al zoekende naar een vilten tas, miste ik telkens bepaalde dingen zoals een mooie binnenkant en een manier om mij Doppler netjes rechtop in mijn tas te kunnen vervoeren. Of een vakje waar precies mijn telefoon in paste. Dus ik dacht: ik ga er zelf 1 maken!!!

Ik heb ooit de feston-steek geleerd. Het kost meer tijd dan de tassen met een naaimachine maken, maar het geeft de tas net dat beetje extra, wat ik zelf erg mooi vind.

Feston-steek om mijn logo heen genaaid met de hand

Deze combi van vilt, decoratieve stof & de festonsteek maakt voor mij een vilten tas helemaal af. Vol bewondering werd mijn tas bekeken en werd ik soms aangehouden op straat om er iets van te zeggen. Sindsdien krijg ik van alle kanten vragen om een echt persoonlijke tas te maken. Zo is mijn bedrijf ontstaan. Ik vind het gewoon super leuk om te doen!

Elke tas wordt met de hand en met veel liefde en plezier door mij gemaakt.